Tak til vores sponsorer og annoncører - Vordingborg Festuge 2024 Støt Vordingborg Festuge på MobilePay 11190
                Snedker Svendsen   -   Røstofte Maskiner   -   Jonica   -   Radio 40 plus   -   Møns Bank   -   Rema1000   -   Paraffinhuset   -   Seesafe   -   GF Forsikring   -   Bog og Idé   -   Ole Stage el   -   Kjærs Slibeservice   -   Tøjeksperten   -   Henriks Hvidevarer   -   JDE   -   MF Maskinservice   -   Forlev Vognmandsforretning A/S   -   Tid og stil   -   Øernes Revision   -   Tuborg   -   Leif Pedersen Biler A/S   -   Jacobsen   -   Sydsjællands Reptilmesse   -   GT Motors A/S   -   De raske drenge   -   Vordingborg Ishus   -   Midt- og Sydsjælland Brand og redning   -   Sydsjællands Ship Service   -   Tandlægehjørnet   -   Wolt   -   Vordingborg Vinhandel Skjold Burne   -   Skønne Fusser   -   DGI huset Vordingborg   -   Party Line   -   Kim Skovgaard Hansen   -   Bruuns Studio   -   Pankas   -   Nicko-Leg   -   Bentes Systue   -   XL Byg - Byggeland Præstø   -   PeakPro - Webudvikling & Videoproduktion   -   VML Entreprise ApS   -   SJEB   -   Øernes dækcenter   -   Palles Kraner   -   Begravelsesforretningen for Vordingborg og Omegn A/S   -   Hørkram   -   Ristorante Roma   -   Kloakmester C. Christensen ApS   -   ITFON   -   Betty Boo   -   Amigo Bar   -   Cafe Einstein   -   Karlsen   -   Restaurant Snekken   -   Filtenborg El   -   Dream Team Cleaning   -   Vordingborg Låseservice   -   Hemmingsen Transport   -   Colourplus   -   Danbolig   -   Safe IT-Solutions   -   Nuuday A/S - Telmore   -   JMS Maskinservice ApS   -   Hos Kim   -   Intersport, Seiffert   -   Cafe La Buffalo   -   Vordingborg Kommune   -   Stars   -   Venstre   -   Vordingborg Køreskole   -   Stege, Præstø, Stensved, Vordingborg Begravelsesforretninger   -   Irvold IT & Kommunikation Aps   -   Det Gyldne Hjørne   -   HomeOptik's brillebus   -   Taskehuset   -   Stage optik   -   Kaffebønnen   -   Phicasso, frisør   -   HuaXin   -   AB Lauridsen Maskiner   -   PortvinSyd   -   Maler E & J Rasmussen   -   Rådhuspub'en   -   Cafe Klint   -   Vordingborg Boligselskab   -   Jens Hunsballe   -   Ingemann's Bilpleje   -   Autohjørnet Vordingborg   -   Nybolig   -   JE Service   -   Mercoprint   -   Fejeriet ApS   -   Bygma, Nykøbing Falster   -   Brian´s Dyrecenter   -   Dansk kvalitets brolægning   -   Holbøll   -   TOPmanager A/S   -   Franks Auto   -   First Stop   -   Vognmand Søren Agger Pedersen   -   HuaXin   -   Vordingborg Køkkenet   -   Regnbuen, privat børnepasning   -   Showtime Music & Event   -   O.P. Ejendomsservice   -   JC Jensen   -   MR. Niels Ove   -   VVSsøren   -   Frede Andersen & Søn   -   Det Gyldne Steakhouse   -   Youku - Sushi   -   Hjorth's Grill   -   Karl Mertz   -   Kafé Ann'en   -   Lykke Service Teknik   -   Frimann Hansen Automobiler A/S   -   Lollands Bank   -   Shell   -   Løje Skovservice & Entreprenørforretning   -   Benchmark Biler   -   Heramb køreskole   -   Choco Isbar   -   OT Skabe   -   Viking Malt A/S   -   Kai Døssing   -   Jane B   -   Din Skobutik   -   Othello Konditoriet   -   Neder Vindinge VVS   -   Loxam rental   -   VVS Lars Nielsen   -   EDC, Poul Erik Bech   -   Grave-Eksperten ApS   -   Home, Vordingborg   -  

Sådan blev Vordingborg Festuge 2017 en realitet

I april 2017 kom der en melding som ingen havde forventet: den traditionsrige festuge blev ikke til noget, det var slut! Der var ikke længere en tro på, at det kunne hænge økonomisk sammen og den daværende festugekomite valgte derfor at sige stop.

Egentlig var musik-programmet klar, den store gruppe frivillige hjælpere stod klar og hele arrangementet – der kun lader sig gøre, fordi de samme folk hjælper til år efter år og derfor ved præcis hvad der skal gøres – var kun få måneder fra at gå i luften med årets udgave.

Der var mange drøftelser i den daværende festugekomite og man blev enige om, at lade arrangement gå videre i en ny konstellation, hvis det var muligt og én fra den gamle komite begyndte med det samme, at tage kontakt til forskellige personer, der måske kunne være med til at få festugen bragt videre.

Det der udløste nedlæggelsen af festugen, var den kendsgerning, at SKAT ikke længere ville give Vordingborg Festuge momsfritagelse, som der ellers tidligere havde været. Og derfor voksede indtjenings-kravet betragteligt og troen på et overskud var ikke længere til stede.

En momsfritagelse var altså vigtig for at kunne genoptage festugen og derfor gik jagten ind på en forening hvor festugen midlertidigt kunne placeres, så den planlagte festuge kunne gennemføres. Og efter uge 28 skulle festugen så placeres på et mere sikkert og vedvarende fundament.

Der var forskellige foreninger i spil, men VIF var hurtige til at sige ja og derfor blev det i VIF,  at festugens økonomi blev placeret i en overgangsfase.

Materiel, frivillige, musik, sponsorer m.m. stod jo klar som alle de tidligere år – og med økonomien på sporet igen, så var det blot at lade arbejdet fortsætte. Og de mange trofaste frivillige i Vordingborg Festuge viste igen, at det er en velsmurt maskine, der ikke er sådan at stoppe.

Der var naturligvis forsvundet et par uger af forberedelsestiden, da det hele gik i stå mens der blev undersøgt nye muligheder. Og samtidig skulle en ny arrangørgruppe hurtigt sætte sig ind i hvad der var planlagt, så festugen kunne blive gennemført som den var planlagt. Det hele lykkedes som bekendt og Vordingborg Festuge 2017 blev en succes.

Vordingborg Festuge er nu placeret i Støtteforeningen Vordingborg Festuge med selve konceptet. Og festugen i uge 28 udføres i Foreningen Vordingborg Festuge, som er en forening, der udelukkende har til formål at gennemføre arrangementet og uddele et overskud.