Vordingborg Festuge 2019

Altid uge 28 – 6 dage med gratis entré.

Mandag d. 8. juli


Scene Slotstorvet

Skinz

Kl. 19:00Skinz mestrer lyrisk at indkapsle de små situationer og energier, der kan opstå mellem mænd og kvinder – om det er i parforholdet eller i en flirt inde på natklubben. De finurlige tekstlinjer med et glimt i øjet, er en af Skinz’ karakteristika, og noget som danskerne igen og igen vender tilbage til.

 

Srimon

Kl. 21:00

Srimon er en ung, professionel DJ/Producer hvis karriere tordner fremad.

Srimon har sin daglige gang på Sydsjælland, men spiller i hele Danmark med afstikkere til udlandet.
Han har 2 år i træk spillet på Room2 i Sunny Beach samt været gæste-DJ på den verdenskendte natklub “Den
Glade Viking”.

Srimon er klar til at vende vrangen ud på sit publikum, så vær forberedt på at være drænet for energi når han forlader scenen.

 

 

L.I.G.A

Kl. 22:30

Urban/popbandet L.I.G.A kom for alvor på danskernes læber i 2013, da de dominerede landets radiokanaler med hitsinglen ‘Skylder Dig Ik Noget’. Debutsinglen blev hurtigt fulgt op af et debutalbum, en EP og en række singler – heriblandt radiohittet “Julia”.
Siden debut i 2013, har den danske hit-duo spillet et utal koncerterne over hele landet, og med bandets organiske og energiske live show, er L.I.G.A. er garanteret til at fylde dansegulvet.

 
 

Scene Borgterrænet

Emilie & Anton

Kl. 16:30

 

 

One Day

Kl. 18:00

“One Day vil få sin debut på BUNKERENs scene til Vordingborg Festuge. One Day består af godt sammenspillede medlemmer fra bl.a. Second Chances, og Soon Amy der tidligere har spillet sammen på kryds og tværs. One Day leverer stemningsfyldt og melodisk pop-rock med referencer fra hele den musikalske vifte. Vi glæder os til at dele denne specielle dag med Vordingborgs glade festdeltagere, så kom frisk! ;-)”

 

 

Vi er Fædre

Kl. 20:15

VI ER FÆDRE er en rocktrio som har sat sig for at give Danmark et spark rock!
De fyrer den af lige fra hoften med dansksproget punkrock med nerve, sjæl og budskaber.
Teksterne omhandler alt fra ondt til godt, og giver et kig på det der rører sig i dagligdagen fra politik til kærlighed.
Siden 2014, er det blevet til lang række koncerter rundt om i landet på såvel store som mindre spillesteder, festivaler og snuskede barer. VI ER FÆDRE henter inspiration fra kunstnere som Red Hot Chili Peppers, Rage Against the Machine, Led Zeppelin og Sublime er der der dermed smidt i gryden til en god omgang rocksuppe.
Forvent en energiudladning i spændingsfeltet mellem lort og lagkage!

 

 

Sune Feld

Kl. 21:45

Sune Feld blev i 2016 kendt for hittet “A Pearl” som for alvor satte den talentfulde sangskriver på landkortet.
Med sit band bag sig står Sune forrest med sine sange om alt fra ulykkelig og lykkelig kærlighed til sygdom og depression i et melodisk rock-univers der fanger lytteren ind.
Der er garanteret original historie-fortælling og en musikalsk oplevelse i et univers der kan minde om indierock fænomener som Kashmir, men med sit helt eget udtryk.

 

 

Tirsdag d. 9. juli


Scene Slotstorvet

Karl William

Kl. 18:45

Karl Williams stærke fortolkninger i Tv-programmet “Toppen af Poppen” har, sammen med de tre singler: ”Forstenet”, ”Lidt af gangen” og ikke mindst kæmpehittet ”Om igen”, placeret ham solidt på den danske musikscene.

Hjalmer

Kl. 20:45

Den unge fynbo Hjalmer er godt i gang med at charmere sig ind på livet af danskerne, med varme og klassiske popsange om flygtig kærlighed og ungdommens udfordringer. Som et lyn fra en klar himmel bragede den overbevisende sanger og sangskriver ind på den danske musikscene med debutsinglen ”Hjem Til En Anden” i 2017, der inden længe blev fulgt op af EP’en ’Skabt Til At Være Ung’. Siden da er det gået stærkt for Hjalmer, der har haft travlt med en lang række festivaljobs, en landsdækkende turné og sine to seneste singler ´Dig & Mig´ og ´Lige Nu´. Med mere end 10 millioner afspilninger på Spotify, har Hjalmer hurtigt markeret sig som en af de mest interessante og talentfulde nye stemmer herhjemme. Hjalmers sange kan bedst beskrives som god, gedigen dansksproget popmusik. Ifølge ham selv er musikken ”Både til din eftertænksomme søndag og til en aften med dåsebajere og lyskæder fra IKEA. Det er hverken den store doktorafhandling eller et avanceret jazzarrangement, jeg forsøger at skrive, men det er melodiøst og forhåbentlig helt vildt vedkommende. Jeg er ved at lægge alle brikkerne til et voksenliv, og der udspringer bare så mange ting fra den proces, som jeg kan bruge kreativt i musikken”. På scenen er den unge sangskriver blevet rost for sit nærvær og publikumstække. Begge dele kan opleves til foråret, når Hjalmer igen drager ud på en omfattende Danmarksturne, hvor han besøger 14 danske byer på tværs af landet.

Medina

Kl. 22:45

Medina har gennem en årrække leveret masser af hits. Medina fik sit store gennembrud i 2009 med “Velkommen til Medina” – og det siger vi også tirsdag aften i Vordingborg Festuge 2019.


Scene Borgterrænet

Anicats

Kl. 16:00

Anicats er nok en af nutidens mest oldschool blues/rock-baserede bands du kan få fat på. De kan sætte gang i en fest inden for de første 4 akkordrundgange. Niveauet er højt fra start både i dynamik, rytmik, stage-performance og ikke mindst volumen! De har deres helt egen AniCats’sk Sound. Bandet spænder bredt over genrer og har et repertoire på over 100 sange.

De har erfaringer inde for bryllupper, fødselsdage, bikertræf, festivaler, byfester og rundt omkring på diverse barer og spillesteder.

Bandet består af Anita Engel som er bandets forsanger/frontfigur. Anita er bandets rå, lækre, bløde og karakteristiske stemme. Lasse Aagaard er bandets bassist og backup vocalist. Lasse er bandets primus-motor, manden med remedierne og ham med det ekstra gear når bandet kører i den hurtige bane. Kurt Frederiksen er bandets lead-guitarist. Kurt har den ekstraordinære evne som guitarist at kunne agere som både rytme og lead guitarist i bandet. Han tager dig mildest talt igennem en rejse af tonefyldte soloer og catchy riffs fra start til slut. Bandets energibombe finder vi bag trommerne, Villads With. Han leger med stikkerne fra start til slut, og slår med en kraft og en rytmisk præcision der samler hele bandets tråd og udstråling i et.
Kapow!

 

 

Sune Mandrup

Kl. 17:30

Sune Mandrup fra Snesere har mange år bag sig inden for musikken. Siden 2002 har han arbejdet for andre musikere på deres vej frem, men nu kan du endelig høre hans egen musik.
Sune Mandrup er Singer/Songwriter og leverer sine sange om alt det vi alle mærker og oplever gennem livet og leverer det med et varmt nærvær og en karakteristisk stemme der kan mærkes helt ind i hjertet.

 

 

Finn Pind

Kl. 20:00

Lyden er bred og når du ser Finn Pind & Venner på scenen får du een på opleveren!
Finn Pind, aka Danmarks bedste producer, leverer et energisk show med fuld fart frem i genrer der spænder fra EDM til HipHop.
Til Vordingborg Festuge tager han KIS og VIBE med, to dygtige musikere med høj energi og karisma.

 

 

David Meyer

Kl. 22:00

Udstyret med en akustisk guitar og et solidt bagkatalog af egne sange på både dansk og engelsk, leverer David en intim og meget personlig musikoplevelse. Hans sange ligger i den let poppede ende af singer/songwriter-genren, og har ofte kærlighed som omdrejningspunkt. Repertoiret rummer både lykkelig forelskelse, samt mere eftertænksomme numre om knuste hjerter og forliste forhold – og alt imellem de to ekstremer.

 

 

Onsdag d. 10. juli


Scene Slotstorvet

Malte Ebert

Kl. 18:45

 

 

Jørgen de Mulius – Eldorado Show

Kl. 21:00

Jørgen de Mylius og hans enestående Eldorado Show  

 

Phlake

Kl. 22:45

 

 

Scene Borgterrænet

Artisterne

Kl. 16:00

Artisterne indtager igen i år scene 2 til festugen i Vordingborg.
De har arbejdet på højtryk med ny musik siden sidste år og har derfor en god portion originalt materiale med.
Sangene skrives af forsanger og bandstifter Villads With.
Hårdtslående tight trommespil leveres af Elez Gota. Christian “Chrisser” Stolberg leverer fyldig bas.
Bandets nyeste medlem og exceptionelt dygtige lead-guitarist Kurt Frederiksen giver alle de originale sange et særligt pift på sin helt egen måde.
ARTISTERNE arbejder i pop-rock genren med et strejf af rap og bringer altid et dynamisk og intenst sceneshow.
Glæd jer!

 

 

Natasja Lee Dickinson

Kl. 17:30

Natasja Lee Dickinson er en prisbelønnet og anmelderrost sangerinde med en karakteristisk stemme.
Hun spiller primært egne sange på både dansk og engelsk, indenfor en genre der bedst beskrives som en blanding af folk og en slags dansk americana. Med sig har hun Frank Borgaard Jensen på melodiøs kontrabas og Hans Ole Madsen, som er den bærende kraft når det kommer til solo-stykker. Sammen skaber trioen troværdighed, pudsige historier, humor, spilleglæde og åbenhed. Hver koncert har menneskelig værdi, intet sted er for stort, intet sted er for småt.

 

 

High Voltaire

Kl. 20:15

High Voltaire, dannet i 2015, leverer energisk hård rock, bygget på svingende riffs, intense vokaler og drivende rytmer. Bag navnet gemmer sig de tre musikere Dennis Lidström, Daniel Ravn og Dennis Bengtson. Med albummet Dead Air Ballad har Lidström og Bengtson skabt 10 skæringer, med en intention om at udfylde et tomrum på den danske musikscene. Stærk suppleret af Daniel Ravn bag trommerne, er Dead Air Ballad støbt af international kaliber og klar til at indtage de europæiske spillesteder.

 

 

Blackbird Syndicate

Kl. 22:00

Blackbird Syndicate er et dansk rockband som blev undfanget i et ildelugtende øvelokale i Haslev, en mørk vinteraften i 2014 af d’herrer Simon Teisen (leadguitar) og Rune Gravengaard (trommer). Kort tid efter sluttede barndomsvennerne Casper Greiff (vokal) og Morten Risager Jensen (guitar) fra Køge sig til festen og snart gik den vilde jagt på en bassist. Efter mangt en fejlslagen audition, blev Thomas Vaucanson (bas) indviet i Syndikatet en lun forårsdag i 2016.
Bandet nærer en stor forkærlighed for klassisk hård rock, grunge og trusseballader, tilsat støvede cowboyundertoner. Caspers umiskendelige røst styrer dig sikkert igennem et til tider primalt lydbillede af buldrende tønder, tordenende bas, lynende spader tilsat et solidt drive og bringer samtidigt guitarsoloen tilbage som blev den spillet på en bjergtinde i 1991.

 

 

Torsdag d. 11. juli


Scene Slotstorvet

Søren Huss

Kl. 18:30

“Jeg har de sidste par år kun spillet koncerter for siddende publikum med undtagelse af lidt festivaler og det har været fantastisk. Helt utroligt mange uforglemmelige øjeblikke. Men under sidste tour med Hussband, faktisk midt i Ingen appel, mens jeg stod og slog på min guitar med en trommestik og dansede rundt samtidig med, at Hussbandet strakte ben, opstod et behov for at spille for et stående publikum.”

 

Pernille Rosendahl

Kl. 20:30

I dag er Pernille Rosendahl en af de mest dragende vokalister og erfarne sangskrivere, danskerne har lært at kende siden hun i starten af årtusindeskiftet med indiepop-orkesteret Swan Lee satte sig solidt på popmusikken herhjemme. Ikke alene står hun med en perlerække af pophits, flere hundrede tusinde solgte album som solo og i forskellige konstellationer og et koncertvirke som kun er overgået af få andre danske artister af samme kaliber.

 

Pretty Maids

Kl. 22:30

Fest og farver, rock & roll, hard & heavy, spark røv og drøn på !! … det er vel den bedste måde at beskrive det efterhånden ”gamle” Horsens-band Pretty Maids på? De leverer altid en rockfest af de store. Med deres dynamiske, melodiske og publikumsvenlige hårdrock Pretty Maids sørger altid for en god blanding af nyt og ældre materiale fra det meget store bagkatalog… Bl.a. Red, Hot & Heavy, Future World og Sin-Decade, samt de store hits: Please Don´t Leave Me og Little Drops of Heaven. Seneste anmelderroste udgivelse ”Kingmaker” har sendt bandet rundt i det meste af verden. En ting er sikkert… der bliver gang i den☺ Ronnie, Ken, Allan, René og Chris udgør et power-team, der mestrer alle detaljer indenfor genren, og i den grad ”kommer ud over kanten”. Så kom og vær med når Vordingborg Festuge 2019 får besøg af Pretty Maids, og de fyrer alle de store klassikere af… …og selvfølgelig i selskab med de nyeste sange.

 

Scene Borgterrænet

Øhav

Kl. 16:00

ØHav er et musik-projekt med rødderne dybt plantet i folkemusikken. Ny som gammel.
Øhav består af Signe Øhlers Hauptmann, der er autodidakt godnatsanger :-). Med sin karakteristiske og smukke vokal fortolker hun sangene med nærvær og intensitet.
Ronni Øhlers Hauptmann, understøtter med rytme, guitar og kor.
Sammen har ØHav spillet forskellige steder i landet ; værtshuse, café’er og festivaler. Sangene spænder over Traditionals til nyere folk-sange. Men dog fortolket på ØHavs egen facon.

 

 

Xverd

Kl. 17:30

Xverd leverer en ordentlig omgang trap med elementer af metal og er klar til at fyrer op under festugen.

 

 

Elephant Suit

Kl. 19:45

The Elephant Suit er et ungt band, som leverer nærværende og hårdtslående, provinsiel syrepoprock, krydret med et
særdeles levende sceneshow. Bandet kommer oprindelig fra Vordingborg og spiller eget materiale. De har igennem
deres forholdsvis korte eksistens vundet adskillige ungdomskonkurrencer, haft jobs over hele landet samt som support i
flere sammenhænge. The Elephant Suit består af tre medlemmer der trods deres meget forskellige tilgang og
udgangspunkter til musikken, har fundet fælles fodslag og skabt deres helt egen lyd.

 

 

Centipedes

Kl. 21:45

THE CENTIPEDES er et rock ‘n’ roll act med udgangspunkt i det sydlige sjælland.
Fire gråskæggede mænd, alle med en fortid i det Sydsjællandske musiker miljø, er stævnet ud med det ene formål at spille Rock ‘n’ Roll. Den musikalske referenceramme er forskellig, og disse sølv-skæggede helte har slået deres folder i hele spektret, fra dødsmetal til indie musik.
Den fælles kurs er sat, og de brændstofgennemblødte engle er på vej, medbringende en højoktan lydkulisse skamløst flirtende med punk, rock, rockabilly og de tunge toner fra 70’erne.
Med gashåndtaget vredet helt bagover, tager THE CENTIPEDES sit afsæt i den helt snavsede ende af rock‘n’roll paletten. Bassen er forvrænget, feedback et musisk virkemiddel og vokalen upoleret. Udtrykket er hurtigt, beskidt og ikke mindst højt. Der er musikalsk set dømt mortorcykler, læderjakker med indvendigt rødt betræk og håret tilbage. Tinnitus kommer din vej..

 

 

Fredag d. 12. juli


Scene Slotstorvet

Sømændene

Kl. 19:00

Sømændene leverer en fest fra første sekund. Så på med kasketten og stop merskumspiben – og tag i mod Sømændenes fantastiske energi.

 

Rasmus Bjerg: JOHN

Kl. 22:00

Selvom John Mogensen døde i 1977, lever han i bedste velgående – ikke mindst i de danske hjerter. Siden præmieren på Ole Bornedals biografiske drama ”Så længe jeg lever”, er mere end 400.000 publikummer gået i biografen for at opleve Rasmus Bjerg i rollen som Danmarks muligvis mest folkekære musiker, der gik bort alt for tidligt i en alder af 48. Nu, mere 40 år efter sin død, går John Mogensen atter live på scenen i form af Rasmus Bjerg i rollen som dansktoppens ukronede konge i selskab med hans fantastiske 8-mands orkester. ”JOHN” og kombinerer live koncert, teater og et spektakulært visuelt show, designet til at indhylle publikum i en folkelig og festlig stemning, hvor man skal anstrenge sig godt og grundigt for ikke at synge med.

 

Scene Borgterrænet

VMR Gypsy Jazz

Kl. 16:00

Den akustiske duo spiller musik hentet fra den franske gypsyjazz-tradition, og i særdeleshed Django Reinhardt’s kompositioner med rødder i swingjazzen fra 30’erne og 40’erne. Musikken bliver respektfuldt fremført med den karakteristiske gypsyjazzguitar i hænderne på Karsten og Rolf.

 

 

Jakobsen

Kl. 17:30

Prisvindende og aldeles indlevende dansk musik.
“Jakobsen”, bearbejder med personlig indsigt og vedkommende flair, de mere personlige oplevelser og indtryk
fra livet… ofte i, smukke, kærlige, humoristiske, melankolske tekster og altid, med “et glimt i øjet”.
Jarl Jakobsen der forlængst har etableret sit talent indenfor akustisk folk, blues og rock-musik… har med sine seneste albums, “ALENE” (dansksproget solo) og “GIGANTER” (Jakobsen og Sjakket) endnu engang formået at skabe et personligt og bevægende univers, hvor han gang på gang viser at mestre de sirlige og nuancerede tekster.

 

 

Herløv Band

Kl. 21:00

Herløv Band er et band i en klasse helt for sig selv, hvor man må sige det er svært at finde sammenligninger. Bandet har gennem årene spillet et væld af live koncerter og der er ingen tvivl om at det er det de brænder for.
Musikken er håndspillet og teksterne originale, fyldt med billeder fra hverdagens små og store spidsfindigheder.
Herløv Band laver en fest, hvor det er svært ikke at lade sig rive med (hvis man er fuld nok).

 

 

Lørdag d. 13. juli


Scene Slotstorvet

Dodo & the Dodos

Kl. 19:00

Med mere end 30 år på landevejene og flere hits i bagagen end de fleste kan begribe, er Dodo & The Dodos på alle måder en institution i dansk musik. Deres allerstørste sange er for længst blevet til landeplager og evergreens, og bandet spilles stadigvæk lige så meget i radioen nu, som da sangene udkom for snart mange år siden. Bandet har dermed opnået noget helt specielt. De er blevet voksne, uden at de har mistet deres aktualitet.

 

Stig & Vennerne

Kl. 21:30

Traditionen tro afsluttes Vordingborg Festuge med “Vimmersvej”, “I en lille båd der gynger” og mange, mange flere kendte numre. Og naturligvis et kæmpe festfyrværkeri.

 

Scene Borgterrænet

Sildebordet med Butterflies

Kl. 12-15Til det traditionsrige sildebord på borgterrænet sørger Butterflies for underholdningen.
Spisebilletter til sildebordet kan købes i begge kaffetelte hele uge 28.

Samsurium

Kl. 20:45

Samsurium – Musik der udfordrer og overrasker.
Alle kan være med, hvad enten du vil danse eller sidde og lytte.
Samsurium vil ikke sættes i bås, musikken er en mangfoldig blanding af stilarter og genre inspireret af alt fra jazz, beat, funk, pop, rock, mm.
Kompositionerne er komplekse, kringlet og med musikalske pointer der overrasker. Sangteksterne tager stilling og stiller spørgsmål til emner og temaere, der berører os alle på både det personlige og
nære plan, samt bidrager til samfundsdebatten.
Bandet Samsurium består af: sang/Majbrit Puk , trommer/Mikkel Krabbe , bas/Michael Heine og guitar/Lasse Luffe.

 

 
Annoncører og sponsorer:Bliv tilmeldt nyhedsbrev fra Vordingborg Festuge