Vordingborg Festuge 2019

Se hele programmet her efterhånden som det bliver offentliggjort

Mandag d. 8. juli

Scene Slotstorvet

SkinzSkinz mestrer lyrisk at indkapsle de små situationer og energier, der kan opstå mellem mænd og kvinder – om det er i parforholdet eller i en flirt inde på natklubben. De finurlige tekstlinjer med et glimt i øjet, er en af Skinz’ karakteristika, og noget som danskerne igen og igen vender tilbage til.

Hugo HelmigHugo Helmig har efterhånden etableret sig som et af Danmarks allerstørste pop-talenter. Med singlerne ’Eyes Wide Shut’, ’Times of War’ og ’Please Don’t Lie’ fra debut EP’en Promise har sangeren taget det danske publikum med storm. Sidstnævnte single var den mest spillede danske sang på radio sidste år samt er blevet streamet over 30 millioner gange. Den seneste single ’Wild’ følger i debutsinglens fodspor og har ligget nummer et på dansk radio de seneste fire uger. Det er ikke blot danskerne, der har fået øjnene op for den unge sanger og sangskriver. I Tyskland kravlede ’Please Don’t Lie’ hele vejen op ad hitlisterne og endte som nummer tre på den officielle tyske airplay chart.


Scene Borgterrænet

Tirsdag d. 9. juli

Scene Slotstorvet

Karl WilliamKarl Williams stærke fortolkninger i Tv-programmet “Toppen af Poppen” har, sammen med de tre singler: ”Forstenet”, ”Lidt af gangen” og ikke mindst kæmpehittet ”Om igen”, placeret ham solidt på den danske musikscene.

HjalmerDen unge fynbo Hjalmer er godt i gang med at charmere sig ind på livet af danskerne, med varme og klassiske popsange om flygtig kærlighed og ungdommens udfordringer.

Som et lyn fra en klar himmel bragede den overbevisende sanger og sangskriver ind på den danske musikscene med debutsinglen ”Hjem Til En Anden” i 2017, der inden længe blev fulgt op af EP’en ’Skabt Til At Være Ung’. Siden da er det gået stærkt for Hjalmer, der har haft travlt med en lang række festivaljobs, en landsdækkende turné og sine to seneste singler ´Dig & Mig´ og ´Lige Nu´. Med mere end 10 millioner afspilninger på Spotify, har Hjalmer hurtigt markeret sig som en af de mest interessante og talentfulde nye stemmer herhjemme.

Hjalmers sange kan bedst beskrives som god, gedigen dansksproget popmusik. Ifølge ham selv er musikken ”Både til din eftertænksomme søndag og til en aften med dåsebajere og lyskæder fra IKEA. Det er hverken den store doktorafhandling eller et avanceret jazzarrangement, jeg forsøger at skrive, men det er melodiøst og forhåbentlig helt vildt vedkommende. Jeg er ved at lægge alle brikkerne til et voksenliv, og der udspringer bare så mange ting fra den proces, som jeg kan bruge kreativt i musikken”.

På scenen er den unge sangskriver blevet rost for sit nærvær og publikumstække. Begge dele kan opleves til foråret, når Hjalmer igen drager ud på en omfattende Danmarksturne, hvor han besøger 14 danske byer på tværs af landet.

MedinaMedina har gennem en årrække leveret masser af hits. Medina fik sit store gennembrud i 2009 med “Velkommen til Medina” – og det siger vi også tirsdag aften i Vordingborg Festuge 2019.


Scene Borgterrænet

Onsdag d. 10. juli

Scene Slotstorvet

Scene Borgterrænet

Torsdag d. 11. juli


Scene Slotstorvet

Søren Huss“Jeg har de sidste par år kun spillet koncerter for siddende publikum med undtagelse af lidt festivaler og det har været fantastisk. Helt utroligt mange uforglemmelige øjeblikke. Men under sidste tour med Hussband, faktisk midt i Ingen appel, mens jeg stod og slog på min guitar med en trommestik og dansede rundt samtidig med, at Hussbandet strakte ben, opstod et behov for at spille for et stående publikum.”

Pernille RosendahlI dag er Pernille Rosendahl en af de mest dragende vokalister og erfarne sangskrivere, danskerne har lært at kende siden hun i starten af årtusindeskiftet med indiepop-orkesteret Swan Lee satte sig solidt på popmusikken herhjemme.
Ikke alene står hun med en perlerække af pophits, flere hundrede tusinde solgte album som solo og i forskellige konstellationer og et koncertvirke som kun er overgået af få andre danske artister af samme kaliber.

Pretty MaidsFest og farver, rock & roll, hard & heavy, spark røv og drøn på !!
… det er vel den bedste måde at beskrive det efterhånden ”gamle” Horsens-band Pretty Maids på? De leverer altid en rockfest af de store.
Med deres dynamiske, melodiske og publikumsvenlige hårdrock Pretty Maids sørger altid for en god blanding af nyt og ældre materiale fra det meget store bagkatalog… Bl.a. Red, Hot & Heavy, Future World og
Sin-Decade, samt de store hits: Please Don´t Leave Me og Little Drops of Heaven. Seneste anmelderroste udgivelse ”Kingmaker” har sendt bandet rundt i det meste af verden.

En ting er sikkert… der bliver gang i den☺

Ronnie, Ken, Allan, René og Chris udgør et power-team, der mestrer alle detaljer indenfor genren, og i den grad ”kommer ud over kanten”.

Så kom og vær med når Vordingborg Festuge 2019 får besøg af Pretty Maids, og de fyrer alle de store klassikere af… …og selvfølgelig i selskab med de nyeste sange.


Scene Borgterrænet

Fredag d. 12. juli

Scene Slotstorvet

SømændeneSømændene leverer en fest fra første sekund. Så på med kasketten og stop merskumspiben – og tag i mod Sømændenes fantastiske energi.

Rasmus Bjerg: JOHNSelvom John Mogensen døde i 1977, lever han i bedste velgående – ikke mindst i de danske hjerter. Siden præmieren på Ole Bornedals biografiske drama ”Så længe jeg lever”, er mere end 400.000 publikummer gået i biografen for at opleve Rasmus Bjerg i rollen som Danmarks muligvis mest folkekære musiker, der gik bort alt for tidligt i en alder af 48.

Nu, mere 40 år efter sin død, går John Mogensen atter live på scenen i form af Rasmus Bjerg i rollen som dansktoppens ukronede konge i selskab med hans fantastiske 8-mands orkester.

”JOHN” og kombinerer live koncert, teater og et spektakulært visuelt show, designet til at indhylle publikum i en folkelig og festlig stemning, hvor man skal anstrenge sig godt og grundigt for ikke at synge med.


Scene Borgterrænet

Lørdag d. 13. juli

Dodo & the DodosMed mere end 30 år på landevejene og flere hits i bagagen end de fleste kan begribe, er Dodo & The Dodos på alle måder en institution i dansk musik. Deres allerstørste sange er for længst blevet til landeplager og evergreens, og bandet spilles stadigvæk lige så meget i radioen nu, som da sangene udkom for snart mange år siden. Bandet har dermed opnået noget helt specielt. De er blevet voksne, uden at de har mistet deres aktualitet.

Stig & VennerneTraditionen tro afsluttes Vordingborg Festuge med “Vimmersvej”, “I en lille båd der gynger” og mange, mange flere kendte numre. Og naturligvis et kæmpe festfyrværkeri.


Scene Borgterrænet

Annoncører og sponsorer:Bliv tilmeldt nyhedsbrev fra Vordingborg Festuge